a) Elaborar els objectius, programes i procediments en relació amb el control sanitari oficial de la producció de carn en els escorxadors i els establiments de manipulació de caça, així com del compliment dels requisits de benestar animal en el sacrifici.
b) Elaborar objectius i programes en relació amb les zoonosis de repercussió en salut pública i que no són de transmissió alimentària i fer-ne la gestió i coordinació amb altres unitats.
c) Avaluar i supervisar els programes objecte de la seva competència.
d) Avaluar, estructurar i divulgar el coneixement tècnic en la matèria objecte de la seva competència.
e) Dur a terme les actuacions de coordinació interadministrativa i interdepartamental en relació amb les seves competències, així com de col·laboració i cooperació amb el departament competent en matèria de benestar i sanitat animal, identificació animal i subproductes d'origen animal no destinats al consum humà (SANDACH).
f) Gestionar i supervisar la prestació del Servei dels auxiliars oficials d'inspecció veterinària i altre personal de suport.
g) Impulsar, promoure i supervisar la implantació dels sistemes d'autocontrol basats en el sistema d'anàlisi de perills i punts de control crítics (APPCC) en els establiments del seu àmbit de competència, i el foment del control de la triquina en les carns d'espècies sensibles que puguin ser consumides.
h) Qualsevol altra funció de naturalesa anàloga que li sigui encomanada pels seus superiors jeràrquics.