a) Estudiar i proposar sobre les disposicions reguladores de les condicions que calen per emetre el carnet d'artesa/ana alimentari/ària i de l'atorgament del diploma de mestre/a artesà/ana alimentari/ària, tenint en compte els títols concedits per les escoles professionals o gremials, així com informar dels plans formatius en el sector.
b) Estudiar i proposar els reglaments per a l'establiment d'empreses i productes artesanals.
c) Informar sobre les noves activitats artesanals alimentàries que es puguin incorporar a les quals inicialment s'han inclòs en el repertori d'oficis d'artesania alimentària regulat a l'annex 2.
d) Proposar les condicions que regulen la utilització en l'etiquetatge i la propaganda dels termes artesà, artesana i artesanal pel que fa als productes i les activitats alimentàries.
e) Proposar les adaptacions de la normativa vigent a les empreses artesanes alimentàries.
f) Proposar mesures destinades al foment i la protecció de l'artesanat alimentari.
g) Qualsevol altre que les disposicions legals li puguin atribuir.
President/a: el/la director/a general en matèria de qualitat agroalimentària.
Vocals:
Secretari/ària: un/a funcionari/ària de la direcció general en matèria de qualitat agroalimentària del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, designat/ada pel seu titular, amb veu però sense vot.