Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Generalitat

Inici > Generalitat > Organismes > Organisme

Comissió Directora de Seguretat Alimentària

Funcions

a) Informar la proposta de Pla de seguretat alimentària.

b) Aprovar la memòria anual sobre la situació de la seguretat alimentària a Catalunya.

c) Aprovar els criteris per a la comunicació en l’àmbit de la seguretat alimentària.

d) Recomanar actuacions als òrgans competents de l’Administració de la Generalitat, d’acord amb els objectius en l’àmbit de la seguretat alimentària.

e) Analitzar i proposar les accions que s’han d’emprendre a partir dels dictàmens científics.

f) Proposar el nomenament dels vocals del Comitè Científic Assessor de Seguretat Alimentària.


Components

La Comissió Directora de Seguretat Alimentària està formada pels membres següents:

a) Tres en representació i a proposta del departament competent en matèria de salut, un dels quals assumeix la presidència de la Comissió.

b) Tres en representació i a proposta del departament competent en matèria d'agricultura, alimentació, ramaderia i pesca, un dels quals assumeix la vicepresidència de la Comissió.

c) Dos en representació i a proposta del departament competent en matèria de medi ambient.

d) Dos en representació i a proposta del departament competent en matèria de consum.

e) Un en representació i a proposta del departament competent en matèria de comerç.

f) Dos en representació dels ens locals, a proposta, per meitats, de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i de la Federació de Municipis de Catalunya.

g) Dos en representació i a proposta de les organitzacions empresarials del sector de l’alimentació més representatives.

h) Un en representació i a proposta de les organitzacions agràries més representatives.

i) Un en representació i a proposta de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya.

j) Un en representació de les organitzacions de consumidors i usuaris més representatives de Catalunya, a proposta del Consell de Persones Consumidores de Catalunya.

k) Un en representació de les associacions relacionades amb la qualitat i la seguretat alimentàries més representatives, a proposta del conseller o consellera competent en matèria de salut.

Les persones proposades en representació de l’Administració de la Generalitat han de tenir un rang mínim de subdirector o subdirectora general o assimilat.

Els membres de la Comissió Directora de Seguretat Alimentària són nomenats pel conseller o consellera del departament competent en matèria de salut.

La proposta i el nomenament de membres de la Comissió Directora de Seguretat Alimentària han de tendir a assolir la presència equilibrada de dones i homes.

El nomenament es fa per un període de quatre anys, sens perjudici que els interessats puguin ser reelegits successivament, sempre que tinguin la representació requerida.

Les vacants que es produeixin s’han de cobrir en la forma i la proporció que preveuen els apartats 1 i 2.

10.4 Assumeix la secretaria de la Comissió Directora de Seguretat Alimentària, amb veu i sense vot, un funcionari o funcionària de la Secretaria de Salut Pública del departament competent en matèria de salut. L’exercici d’aquestes funcions no suposa ni l’ocupació ni la creació de cap lloc de treball específic a aquests efectes.



data actualització (29/05/2023)
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya